Ingrediente:
Aluat de foietaj (din 200 g făină, 200 g unt nesărat, 1/4 sare,100 ml. apă rece)
2 tije de praz
200 gr. brânză telemea
sare
piper
gălbenuş de ou
50 ml. lapte
Preparare aluat foietaj:
Se pune făina într-un castron şi se presară cuburile de unt la temperatura camerei.
Se amestecă făina cu untul astfel încât cuburile să fie acoperite. Se toarnă apă rece pe toată suprafaţa făinii şi se începe frământarea aluatului în felul următor: se pune palma sub făină, se aduce deasupra untului şi se apasă cu podul palmei. Se continuă această mişcare până când se încorporează toată făina. După ce a fost încorporată toată făină, se răstoarnă aluatul pe masă de lucru pe care a fost presărată făină.
Se întinde aluatul sub formă dreptunghiulară de un deget grosime şi se împătureşte în 3.
Se întoarce aluatul cu partea împăturită în jos se roteşte bucata de aluat la 90 de grade şi se repetă întinderea şi împăturirea în trei. Se pune aluatul la frigider 30 minute.